Bezoekersgroepen

Wat zijn bezoekersgroepen?

Bezoekersgroepen zijn de verschillende soorten bezoekers die aan het evenement zullen deelnemen, met uitgang van de betalende bezoeker. De bezoekersgroepen kunnen onderverdeeld worden in segmenten. Het is aan jezelf om te bepalen hoe specifiek je deze verdelingen maakt.

Toevoegen van nieuwe bezoekersgroepen:

1. Ga naar het ‘Launchpad’ en klik op ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘Stamgegevens’ en klik op ‘Bezoekersgroepen’.
  3. Klik op ‘Nieuwe bezoekersgroep toevoegen’.
  4. Bepaal de naam van de bezoekersgroep.
  5. Selecteer het type ‘Crowd’, waar de bezoekersgroep een onderdeel van is.
  6. Selecteer de vakjes waarin je deze bezoekersgroep wil tonen.
  7. Klik op ‘Bezoekersgroep toevoegen’.
  8. Klaar. Bezoekersgroep is toegevoegd. ✅

Let op: Wanneer je een nieuwe bezoekersgroep hebt toegevoegd aan je Launchpad instellingen betekent dit niet dat ze direct gebruikt kunnen worden in je (huidige) evenementen. Je dient de bezoekersgroep eerst te activeren voor het specifieke evenement. Dit doe je als volgt:

1. Ga in het evenement naar ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘Algemeen’ en naar ‘Bezoekersgroepen’.
  3. Vink de (nieuwe) groepen aan die je wilt activeren voor dit evenement.
  4. Activeer een bezoekersgroep door op ‘Selecteer’ te klikken.
  5. Activeer vervolgens de segmenten door ‘Voeg segment toe‘.
  6. Wanneer je extra segmenten wilt toevoegen aan deze bezoekersgroep kan dit ook via ‘Voeg segmenten toe aan deze bezoekersgroep’.
  7. You’re good to go, dat was het!