Segmenten

Wat zijn segmenten?
Segmenten zijn onderverdelingen van een bezoekersgroep. Stel de bezoekersgroep is crew, dan kunnen segmenten van crew zijn; productie, entertainment, recreatief, bouw/breek.

Hoe bepaal je precies wat je segmenten zijn?
Segmenten kun je gebruiken om specifieke briefings te versturen of om een goed overzicht te kunnen houden van bepaalde groepen personen. Bijvoorbeeld, als de bouw en breek crew andere informatie moet ontvangen dan andere groepen personen, kun je bouw en breek als segment aanmaken.

Toevoegen van segmenten

1. Ga naar het Launchpad en selecteer het juiste evenement.
  2. Ga naar instellingen en klik ‘Algemeen’ en ‘Bezoekersgroepen’.
  3. Voeg eerst de bezoekersgroep toe en daaronder kun je het segment toevoegen.
  4. Klik op ‘Wijzigingen opslaan’.
  5. Done!

Hoe pas je segmenten aan?

Als je bestaande segmenten wilt aanpassen gaat dit ook via de Launchpad instellingen. Je kunt veranderen hoe een segment heet, maar je kunt ook dit segment toevoegen aan een andere bezoekersgroep. Je doet dit middels het potlood-icoontje.

Hoe verwijder je segmenten?

Het verwijderen van eens segment gaat ook via de Launchpad instellingen. Let er wel op dat, omdat het een algemene systeem instelling is, het verwijderen van eens segment effect heeft op alle evenementen waarin dit segment gebruikt wordt.